Kürdistan bölgesi milli futbol takımı, hem FIFA tarafından tanındı, hem de uluslararası turnuvalara katılmaya başladı. FIFA, "Kürdistan Milli Takımı"nı resmen bu yılın Nisan ayında tanımıştı. Tanınmayla birlikte Kürdistan takımının uluslararası şampiyonalara katılmak için önü açıldı. İlk adım olarak da Kürdistan Milli Takımı, resmen FIFA tarafından tanınmış bir uluslararası turnuvada, bugünlerde Filistin'de hala devam etmekte olan NAKBA turnuvasında karşılaşmalara başladı. Her yıl Asya ve Afrika ülkeleri arasında düzenlenen dostluk karşılaşmalarından oluşan, FIFA onaylı NAKBA turnuvasına bu yıl 9 takım katıldı. Aralarında Kürdistan Milli Takımı da var.
Kürdistan milli takımı, grubunda Moritanya ve Endonezya ile oynadı, avrerajla kendi grubundan birinci çıktı. Yarı finalde Filistin ile karşılaşacak. 22 mayıs salı günü oynanacak maçı Filistin devlet televizyonu ile Kürdistan TV naklen yayınlayacak.
Turnuvaya ayrıca Pakistan, Vietnam, Tunus, Sri Lanka ve Ürdün de katılıyor.
Alınan sonuçlar:
Her yıl Asya ve Afrika ülkeleri arasında düzenlenen dostluk karşılaşmalarına bu yıl 10 ülkenen takımları katıldı. Özbekistan’ın maçlar başlamadan turnuvadan çekilmesinden sonra kalan 9 takım 3 grup olarak bir araya gelerek maçlara başladı. A grubunda Özbekistan, Pakistan veVietnam arasında yapılan karşılaşmaları, ev sahibi Filistin birinci olarak tamamladı. B grubunda Kürdistan, Moritanya ve Endonezya arasında yapılan karşılaşmaları ise Kürdistan averajla birinci olarak tamamlayıp, yarı finalde Filistin’in rakibi oldu.
Kürdistan milli takımı grubundaki ilk maçını 14 mayıs günü moritanya ile yaptı. Moritanya’yı 3-1 yenen Kürdistan, 19 mayıs günü de Endonezya ile karşılaştı. her iki takımında 3’er puanlı olarak başladığı karşılaşmada ilk yarıda atılan gollerle maç 1-1 berabere tamamlandı. Moritan’yayı 2 averajla yenen Kürdistan milli Takımı, grup lideri olarak B grubundaki rakipleri arasımdan sıyrılarak grup lideri olmayı başardı.
Yorum Gönder